2012. április 9., hétfő

Kisbojtár-családiasan Óbudán



A következő "áldozatunk" lehetett volna az első is, mert régóta látogatjuk.


Az étterem olyan amire gondolunk, ha azt mondja valaki, hogy olyan tipikus budai, családi kisvendéglő. Talán, mert így is van !
Három helység, plusz egy kis szabadtér, előtte nagy parkoló, amire gazdagon rálátunk, így motorjaink szem előtt vannak.
 Jaaa, persze a hely! Óbuda, Bojtár - Kis Bojtár saroktól a második ház.  Tehát, ha jövünk haza a Duna-kanyarból, vagy Esztergom felől érdemes ide célozni a vacsorát. (Van még egy Kis Bojtár nevű hely valahol a 13-ban, de ez nem az!)
Mivel rengetegszer ettem/ettünk már és mindíg  visszatértem a helyszínre, nehéz lenne rosszat írni róla.
Az egyik standard a sajtkrém leves. Trendi :p  szóhasználattal élve istenkirály ! A gyümölcsleves is finom, de ugye akkor kimarad a sajtleves...
 Az élet nem könnyű ! :D
Pláne, hogy van még egy hasonlóan ízletes és tartalmas Jókai-bableves, amiről mondjam azt, hogy költői ? :)



Második fogások közül maradandó élmény volt a tatárbifsztek, a sajtal töltött szárnyasok különböző variációi, pl. tanyasi csirke, de még egy egyszerű rántott gombafejek is nagyon finomak. Amikor komolyan diétáztam egyedi rendelésre elkészítettek egy egyszerű grillezett csirkemellet párolt rizzsel.
Amúgy  -bár nincs az étlapon- szívesen megcsinálnak grillezett zöldségeket, vagy sajtot is. 
Nem vagyok egy salátás típus, de a vegyes saláta, fokhagymás öntettel, reszelt sajtal, akár főételnek is megtenné, de én egy sajttal gazdagon megtöltött rántott pulykamell mellé szeretem. 
És itt a végén megemlékeznék a kétszemélyes főtt csülökről... mustárral, tormával és sok-sok lilahagymával. Ennél a remekműnél kéretik komolyan venni, hogy két személyre ajánlják.  
Mintegy zárszóként megemlíteném, hogy minden ételadag normális mennyiségű, nemcsak falatnyi, agyondizájnolt madáreleség.
Az árak rendben vannak, pl. a sajtleves 480, frissensültek 950-1600 között plusz köret.  A kiszolgálás korrekt, barátságos és nem tolakodó.
Tehát ajánlom a Bojtit,  immár 7 éve ! ;)

KT


Amikor először mentem a kisbojtárba hagymalevest kértem, mert azt nagyon szeretem, mondta KT,  hogy egyél sajtkrém levest de abban sokszor csalódtam, így hát maradt a hagymaleves. Amúgy a hagymalevessel meg a rántott sajttal túlságosan sehol sem tudsz mellényúlni. De belekóstoltam KT sajtlevesébe és végem lett. 
Azóta egyetlen egyszer fordult elő a rekkenő nyári melegben, hogy nem volt sajtleves.... olyan csalódás ért mit a kisgyereket aki nem kap semmit karácsonyra

Szóval az első és legfontosabb a Sajtleves, de ne tányérba kérd, mert akkor már más nem fér beléd, elég a csésze. Sok mindent volt szerencsém már kipróbálni a napi ajánlattól elkezdve az étlap kínálatából is.  Igaz főleg a szárnyas ételek keltik fel a frissensültek közül a  fantáziámat. 

Legutóbbi áldozatom a sajttal töltött pulykamell volt és a serpenyős zöldség... hmmmm. A két dolog teljesen jól kiegészíti egymást, de mivel kisvendéglő és szeretik azt adni neked amit a legjobban kedvelsz így kérheted a serpenyős zöldséget paprika nélkül, sok hagymával vagy bármi variációba. 



De a legnagyobb kedvencem a tatárbifsztek. Persze tudom előétel de mi nem annak esszük soha, jön a sajtleves / ez nem maradhat ki egyszerűen muszáj enni belőle/ és második fogásként érkezik a tatár. Bekeverve kérjük mert nagyon értenek hozzá, nem csípős csak annyira amennyire kell nincs benne semmi túlsúlyban egyszerűen harmonikus finom és lágy, és kérhetsz hozzá zöldségeket is.

Kicsit sajtleves mániás lett a bejegyzésem? hát igen de hidd el ha egyszer megkóstolod megérted miért , de persze ha csak hétköznap van egy fél órád menüt is ehetsz ami szintén nagyon finom. 

Bara 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése